This is a reply within a larger thread: view the whole thread

Re: Danaugh, ik weet niet wat je naam betekent, maar zou je me kunnen vertellen of het je voornaam of achternaam is? (nt)
Hoi Danaugh,Ik heb ook al overal gezocht, maar ik kon ook niets vinden. Jouw voornaam is zeer waarschijnlijk wel een achternaam, en ik ben het met je eens dat jouw naam waarschijnlijk een Engelse afbuiging/vertaling van 'Daneaux' is.Wat zou het Franse 'Danaeux' betekenen? Weet jij dat? Gezien het eindigt op -'(e)aux', denk ik dat het een meervoudsvorm is van een bepaald woord. De stam moet dus 'Dan' of 'Dane' zijn.
Overigens kan 'Daneaux' ook een patroniem zijn (en dus afkomstig van de voornaam Daniel), want ergens herinner ik me net vaag dat er Franse patroniemen zijn die op -'(e)aux' eindigen.Schakel anders maar eens een achternaamdeskundige in (sinds jouw voornaam een achternaam is), want dat is volgens mij zeker mogelijk. De mening van een expert kan je zeker uitkomst bieden. :-)Probeer het ook maar eens even op het forum van:http://surnames.behindthename.comDaar zijn misschien mensen (die meer weten van achternamen) die je verder kunnen helpen.Succes!Groetjes,Lucille
vote up1vote down

No replies